En kanin och en get som samlar på olika väderlekstyper

Barbro Ekström jobbat som barnbibliotekarie i Östersund och jag hade fått en del uppdrag därifrån genom åren. Nu kom hon med ett manus som hon hade skrivit och undrade om jag vill titta på det. Det handlade om en mus och en get som samlade på olika väderlekstyper. Jag gjorde lite skisser men hade svårt att få ihop det hela, en scen skulle vara när musen och geten sitter vid fönstret tittar ut på vädret och samtidigt dricker te och äter marmeladsmörgåsar.

Det var första när jag insåg att jag måste ändra musen till något större djur som det lossnade, -Jamen inga problem det är klart det kan vara en get och en kanin svarade Barbro. Nu kunde jag göra bilder där dom både var med i förgrunden och bakgrunden i och med att dom nu vara ungefär lika stora.

01_nallson_bokomslag

På omslaget håller dom på att fånga dimma med nät

02_nallson_01

Dom var båda stora samlare dom hade stora förråd med morötter och bra att ha saker.

03_nallson_04low

Allt samlade dom i glasburkar nere i källaren. Där finns både snögubbar och åskväder på hyllorna

04_nallsonikallaren_01webb

 Och dom mixtrade och hällde ihop olika väderlekstyper. Den här boken var en av de första som behandlade klimatförändringarna. Boken mottogs väl men blev ingen kioskvältare, svagheten kanske var att vi påstod att allt berodde på att en kanin och en get samlat in olika väderlekstyper. En aningen ovetenskapligt kanske, men fullt i nivå med många andra teorier.

 

Produktion: Syre