Det är roligt och omväxlande att illustrera läromedel

 

Illustration för läromedel har alltid varit en viktig del i mitt illustrerande. Projekten kräver ofta mycket bilder och med tiden har också de bildmässiga ramarna blivit friare.

01as_elefantDen här boken heter ”Jag ska spara till…” och handlar om en liten kille som fantiserar om att köpa en elefant, men inser att det skulle vara problem med ytterdörren.

02_sparatillOch en gris skulle vara kul, men det skulle säkert bara ställa till det i trädgården. (Det slutar med att han köper en akvariefisk).

04_42_02jsbteater

Ur en lärobok i engelska, där eleverna skall berätta om vad som händer i bilden. Här har den kvinnliga skådespelaren svimmat med hennes friare gör upp i en fäktduell.

06figures_01a

Jag tycker det är kul att sätta sig vid ritbordet med en lång lista på bilder som skall ritas. Här skall eleven berätta vad personen gör,  en lyssnar och en snubblar.

09panda_08inpairsaI en bok var tvättbjörnar en slags maskot eller guide in i boken.

10hockey01Olika sporter här två innebandyspelare.

11leo-s8-aLeo spelar fotboll är en läsebok för lågstadiet, Leo skall börja i ett nytt fotbollslag och han kommer lite sent och snabbare sig att knyta skorna.

12leo-s10-bMen det börjar inte så bra, han snubblar på skosnörena och alla skrattar åt honom. Men med en förstående tränare reder saker och ting ut sig och det blir ett lyckligt slut.

Produktion: Syre