Hur kul är det här egentligen?

Skämtteckningar är en tradition med långa anor, att få till en slående text med en rolig bild är en utmaning. Själv är jag road av ordlekar och dubbeltydningar som tex: jag har glömt mitt minne.

minnet01

Moderna nytolkningar av begrepp i dataåldern. Minnet har blivit en liten plastbit som man ständigt lägger ifrån sig och i värsta fall glömmer. Ditt minne kan också bli fullt.

kalhuvud-kopia

Kolkraftverk eldas väl ändå inte med kål. Egentligen är det konstigt att vi tillåter samma ord för olika saker, jag tycker tex att tre och trä, ren och ren, får och får är ord som borde ses över.

stadsjeepAtt skoja med vår dubbelmoral är alltid tacksamt, men jag tycker man skall köpa kravmärkt och ekologiskt odlad mat. Konsumentmakt är viktig, ingen palmolja i pastan!

 

wanjasmelone01r

Den här skämtteckningen publicerades i DN, men jag kände mig lite dubbel inför den. Jag gillar ju Wanja Lundby-Wedin jag tycker hon är duktig. Men när hon satt i AMFs styrelserum och godkände att den avgående VDn fick ett orimligt stort och dyrt pensionsavtal, så funderade jag på hur det hade gått till. Det finns ju ett ordstäv som säger: ”Tänker alla lika, tänker ingen”. Var det så att hon litade på att det var en rimlig ersättning eller hörde hon helt enkelt fel?

Produktion: Syre